3837439-i-love-you-forever-vector-illustration-eps10Hur börjar man verkligen tycka om sin kropp? Och varför är det så viktigt att ta hand om sig? Vad gör man egentligen när man tänker sig sin kropp som ett redskap?

I Expressen skrivs det om hur skönhetsindustrin växer för varje år, inte bara i Sverige men faktiskt i hela vida världen. På gott och ont, något som man bör vara medveten om är att det är en extremt lönsam bransch men på samma gång även oreglerad och okontrollerad. När det handlar om skönhetsingrepp är man en konsument och inte en patient, något som gör det krångligt ifall något går snett. Men förhoppningsvis behöver det inte göra det, och oftast går allt precis som det ska, tack och lov.

Men det intressanta med skönhetsindustrins tillväxt är att vi mer och mer ser våra kroppar som projekt. Det är viktigt att ta hand om den och att må bra kring sig själv. Detta kan ha att göra med att man tränar och rör på sig, har den frisyren som man verkligen trivs allra bäst i, tar bort rynkan mellan ögonen som irriterar en eller kanske gör sina tänder lite vitare för att se fräsch ut. Det hela är mycket individuellt. Botoxinjektioner i Göteborg är något som bland annat kan ge just ansiktet en behandling som gör att det ser slätare och därmed yngre ut, något många vill.

Att tänka sig kroppen som ett redskap

Men för att verkligen trivas med sin kropp krävs det något mer, nämligen att man ser hur kroppen är mer än utseende. I stället kan man tänka sig att den är ett redskap, ett verktyg som underlättar vissa funktioner. Till exempel att man gillar sina ben för att de är snabba, inte för att man tycker de är vackra. Och att man gillar sina läppar för att de kan pussas med och inte för deras storlek och form. Att använda sin kropp till att promenera, dansa, klättra, yoga och andra sporter och lekar gör att man får en mer positiv känsla till just kroppen. Då föds tanken: ”det är tack vare min kropp som jag kan göra det här”. Läs mer om detta här.