Ellen Bergström har blivit hyllad efter ett inlägg på Instagram där hon uppmuntrar till att sluta med bröst komplex. Men många mår ändå dåligt av olika skäl och väljer att antingen förstora eller förminska brösten.

kvinnaI början av 2000-talet var det många som valde att göra en bröstförstoring, silikonbröst som man vanligtvis kallade dem. Hypen om att ha stora bröst skapade ohälsosamma komplex, främst hos unga tjejer. Idag har trenden lagt sig och idag är det istället lika vanligt att göra en bröstförstoring som en bröstförminskning. Har man mindre bröst och önskar större, kan du göra dem större. Likväl som om man enligt sig själv har för stora bröst kan förminska dem, som Hanna Friberg gjorde.  Allt för att man ska kunna må bra och trivas i sin kropp.

Det är dock viktigt att komma ihåg att sin egen kropp alltid är tillräcklig och att komplex egentligen inte bör finnas. Ellen Bergström gjorde ett omtalat inlägg på Instagram med en bild i BH. Med inlägget ville hon uppmuntra alla att acceptera sina bröst, oavsett om de är små eller stora.

Låt inte dina tankar om din kropp stoppa dig att leva fullt ut – Ellen Bergström

Välj rätt klinik vid bröstoperationer

Är fallet ändå så att du vill förminska eller förstora dina bröst av personliga skäl är det viktigt att du tänker igenom valet av klinik och kirurg. Enligt en artikel på Sveriges Radio är det många som blir missnöjda med sina förändringar då man haft för stora förväntningar. Det är viktigt att man pratar ihop sig med sin läkare och samtidigt försäkrar sig om att den har goda kunskaper och erfarenheter. Allt för att det ska bli så bra som möjligt!