Nu mitt i sommaren, när det är som varmast, börjar designers och klädjättar släppa sina kollektioner inför hösten. Häng med när vi på Dare Fashion guidar dig igenom höstens mode. Vi börjar med att ta upp några trender inför hösten som inspirerats av H&M, Hope, J. Lindeberg och Acne. Därefter bjuder vi på en lista med de viktigaste accessoarerna inför hösten.

Det kanske känns lite väl tidigt att prata höstmode nu när solen strålar och fåglarna kvittrar utanför fönstret. Men sanningen är den att höstmode redan har förberetts av flertalet designers och modegalor går av stapeln i modets huvudstäder såsom Paris och Milano där höstens kollektioner presenteras redan nu. Så varför vänta? Vi behöver ju inte nödvändigtvis längta till hösten bara för att vi börjar förbereda oss för höstens mode redan nu.

H&M

Höstmodet för damer är herrinspirerat. Stor ullrockar är helrätt. Kepsar och höga stövlar passar bra till. Gärna i ganska mörka färger, mörkbrunt, antracit och svart. Skinnskorts och paljettklänningar bryter av mot det mer maskulina. Även naturliga färger som krämvit eller ljusbeige kan fungera för att bryta av det mörka. Någon enstaka röd eller rosa detalj är inte heller fel.

Hope

Hope har en annan inriktning än H&M och bjuder på lite roligare och mer lekfulla kläder. Mycket runda former och mer färg kännetecknar höstens mode från Hope. Och en utmärkande detalj – Hawaiiskjortan återvänder!  Överlag är stilen lite mer vågad med mönstrade byxor. Men det är ju ändå höst och mörka naturfärger som antracit och svart förekommer i stor mängd. Orange, rött och brunt, ungefär de färger som höstlöven har blandas också in. Man har även arbetat mycket med vävda tyger och lagt till koppardetaljer på skorna.

J. Lindeberg

Från J. Lindeberg får vi klassiskt mustiga höstfärger. Mörkgrönt, brunt, grått och mörkblått som självklart blandas med svart och antracit. Precis som H&M satsar man på stora jackor och kappor. Även mycket grovt stickade höstplagg syns. Avslappnade kostymer och feminina klänningar förekommer också. Man har även jobbat en del med lager där det som ser mörkt ut i första hand visar sig ha mjukare detaljer när man granskar dem på nära håll. Herrarna ska vara lite mer mogna med en väldressad look medan damerna är lite mer rockiga men har ändå en gentlemanna-stil.

Acne

Acne har skapat en pre-fall kollektion som är mellantinget mellan sommarens luftiga klänningar och vinterns tunga varma jackor. Kollektionen är inspirerad av August Strindberg och skapar en stark stil för damerna. Boxiga androgyna kappor, stora pälsar och ännu större pälshattar dominerar. Dessa är oftast i mörka färger som bryts av mot vintervita detaljer. Skinndetaljer och grova material blandas in för att skapa en androgyn stil och spännande silhuetter.

Hösten är accessoarernas höjdpunkt!

– Handskar är helrätt i år. Gärna i skinn, vi rekommenderar Italienska Väskbutiken som erbjuder välgjorda handskar av bra handskmakare, kolla in på http://www.vaskbutiken.se/produkt-kategori/handskar/.
– Halsdukar, gärna grova och stickade. Långa och breda. Stort är rätt.
– Pälsmössor. Återigen gärna överdimensionerade sådana.
– Även väskorna ska i år vara stora. Glöm sommarens diskreta handväska. Ta med en stor i skinn som du får plats med mycket i så är du rätt ute.

Vill du läsa mer om höstens mode rekommenderar vi nästa tidning från Elle.