Är det något som slagit riktigt stort under de senaste åren så är det trenden att ha en snygg klocka på sin handled. Det ger inte bara en mer sofistikerad och framgångsrik look, det är även användbart och stiligt. Nu växer armbandsurtrenden rejält även i Sverige.

Källa: Natobutiken
Källa: Natobutiken

En som var riktigt snabb att haka på denna trendriktning och som sedan har tjänat en massa pengar på detta är Filip Tysander från Uppsala. För fem år sedan startade han sitt företag i en källarlokal i hemstaden, ett företag som går under det välbekanta namnet Daniel Wellington. Nu mer är bolaget en världssuccé, som dessutom fortsätter att skörda framgångar med expansioner runt om på olika kontinenter. Om detta skrivs det i bland annat Dagens Industri.

Hur blev Daniel Wellington så stor på så kort tid? Bland annat genom sociala medier:

  • Han har redan från start satsat på hög aktivitet i sociala medier – Daniel Wellington har cirka 1,2 miljoner följare på Instagram, vilket kan jämföras med Rolex 9 000
  • Knepet går ut på att låta unga personer med många följare i sociala medier skylta med klockorna – ambassadörerna får klockor gratis för besväret.
  • Många Youtube-personligheter använder klockorna i sina videor, något som ger jättebra publicitet

(Källa: VA)

För den som äger en Daniel Wellington-klocka och vill eller behöver byta ut själva armbandet kan vi rapportera att vi hittade snygga klockarmband hos natobutiken som komplimenterar urverket perfekt. Med ett personligt armband blir också klockan mer unik och anpassad efter sin egen stil.

Klockentusiasmen växer även i Sverige

Det är rätt tid (förlåt för ordvitsen) att kolla in den exklusiva klockmarknaden, för den är enligt en artikel i Svenska Dagbladet på väg att ta ordentlig fart även i Sverige. Fler och fler vill ha mer än en klocka och klockmässorna drar fulla hus. I detta segment finns det många nördar som driver på intresset och gör så att entusiasmen spridit sig till även andra grupper i samhället. Alla tycks vilja ha en snygg klocka helt enkelt, och det vare sig man är tjej eller kille. Kanske främst killar, för det är ju så att det är den accessoar som är mest socialt accepterad att män har på sig.