Converse är ett skomärke som varit med länge. Redan 1908 startades företaget, i Malden, Massachusetts, USA. Som så ofta när det gäller märken som blir stora hade grundaren, Marquis Mills, tidigare arbetat på en annan skofabrik, men han valde att säga upp sig för att få möjlighet att arbeta på sitt sätt. Och nog var han något på spåren. Vid denna tid var basket en helt färsk sport, som skapats i slutet av 1800-talet…

1917 lanserade Converse basketdojornas basketdoja: modellen All Star. Året därpå började spelaren Charles Taylor, som kallades Chuck, att använda dem under matcherna, och 1921 skrev Converse och Taylor ett kontrakt. Taylor blev därmed en av de första idrottsmän som skrev kontrakt med en sporttillverkare. Läs mer om Converse historia här.

Idag förknippas skorna inte så mycket med sport som med musik: Snoop Dogg och Kurt Cobain är bara två av många som har rockat Converse. Även den svenska schlagervinnaren 2010, Anna Bergendahl, hade Converse som hon sponsrats med i en av deltävlignarna, vilket stred mot reglerna. Till finalen behövde hon dock inte köpa vita Converse skor, utan lånade ett par kopior av sin mamma. Även i videon nedan bär hon Converse, eller Chucks som de också kallas.