Många människor fokuserar bara på att köpa de rätta klädesplaggen. De lägger ner såväl tid som pengar på att jaga rätt på tajta jeans, välsittande blusar och värmande koftor. Men för att få till en komplett och riktigt snygg look så krävs det oftast mer än några välsittande klädesplagg för att lyckas uppnå pricken över i:et. Att uppnå det där lilla extra som får en att stråla, att glänsa.

Att satsa på att investera i några riktigt användbara accessoarer är minst lika viktigt som att hitta rätt sorts kläder. Accessoarer är ett ord som från början kommer från franskan och som betecknar ett flertal tillbehör som alla går under kategorin mode. Där hittar vi bland annat följande:

  • Väskor och plånböcker
  • Skor och stövlar
  • Handskar och mössor
  • Hattar och kepsar
  • Halsband, armband, ringar och örhängen
  • Scarfar och halsdukar
  • Glasögon

Berätta vem du är

Med hjälp av kläder och accessoarer så visar du vem du är. Det är ett sätt att kommunicera på, att göra ett intryck med. För allt som oftast är det faktiskt det yttre som man lägger märke till först, i alla fall vid det första mötet. Och vad man väljer att bära kan faktiskt berätta saker som vad man tycker om, vad man inte gillar eller hur man är som person.

En accessoar som väskan är enormt viktigt för att visa vem vi är för såväl oss själva som för allmänheten. Väskan fyller nämligen fler funktioner än att bara vara en sak som man förvarar grejer i. Den är en statyssymbol, en trygghet och ett konstverk. Med en väska kan vi visa vem vi egentligen är, eller vem vi önskar att vi var. Och det bästa med väskor är nog att det finns hur många som helst, i en mängd olika storlekar, färger och material. Det finns med andra ord en väska för alla och för alla tillfällen.

Med skor är det lite samma sak som med väskor. De kan göra stor skillnad för hur du uppfattas av andra människor och de kan dessutom vara enormt viktiga för att få en outfit att bli komplett. Det som är så bra med skor är att även de finns i en mängd olika utföranden, material och färger så man kan variera dem i all oändlighet. Om du ska ut och jogga så tar du på dig ett par bekväma tenniskor medan om du ska på fest så kanske du istället tar på dig ett par högklackade svarta läderstövar. Det är helt upp till dig!