Äntligen har meteorologerna fått gehör från vädergudarna och kan meddela att solen är på ingång igen för att värma upp Sommarsverige efter en lång och småkylig start på årstiden. Därför är det nu dags att plocka undan allt vad vinterskor heter och satsa på att rocka sandallooken en bra tid framöver!

Sommaren 2014 har inte fått en bra start och har kantats av regn, rusk och kyliga vindar men nu äntligen har trenden vänt och vi går mot varmare tider. Därför kan man nu med gott samvete plocka undan alla vinterkläder och ta fram sommarklänningar och söta klackskor. Dock är ett tips är att alltid ta med sig ett par fotriktiga skor i väskan när man trippar omkring i klackar eftersom att högklackade skor sliter på både fot och rygg efter en lång dag. Ett annat tips när det kommer till att hitta det senaste skomodet är att klicka omkring på nätet och footmall.se samlar skor online vilket gör att man enkelt kan hitta skor från mängder av olika butiker på en och samma plats.

Vilka skor ska man ha i kyrkan?

När det kommer till skor kan det vara viktigt att veta vilka skor som passar till vilken typ av tillställning, eftersom detta aldrig är en självklarhet. Till exempel nu under sommaren är det många som undrar om det är okej att man har på sig skor med öppen tå på ett kyrkligt dop eller bröllop. Svaret är: Ja, det är okej om man är kvinna. En man med sandaler som har kardborrebandsknäppning på en kyrklig tillställning kan signalera respektlöshet och därför bör ett par stängda skor användas vid dessa evenemang. Annars finns det egentligen inga specifika regler för vilka skor som får och inte får användas enligt etikettens regler och det är därför upp till var och en att själv avgöra vilka skor som passar när.

Skomode i sommar

I sommar är det sandaler och färgglada sneakers med tryck som toppar i trendfavoriterna och det enklaste sättet att vara moderiktig är därför att välja ut de mest färgsprakande skor du kan hitta så är du på rätt bana. En annan skotrend som ter sig allt starkare är stilrena klackskor i olika färger och därför är ett par snygga pumps ett måste för varje kvinnas garderob!