Om vi ska vara ärliga så finns det en hel del balklänningar där ute som inte är så fina, egentligen. Visst kanske de passar in i det uppklädda sammanhanget med bal och allt, men de är inget man egentligen tycker är så snyggt och passar ens stil i övrigt. Just därför kan det vara svårt att hitta klänningar man trivs i, som man ju vill göra på stora kvällar som då det är bal. 

Stilrent och moderiktigt

Som tur är kan man hitta en balklänning som är stilren men ändå väldigt festlig. Dessutom kan man använda en sådan klänning även vid andra tillfällen, som till exempel då man är bjuden på bröllop eller andra lite finare tillställningar. Helt klart smartare än att köpa en väldigt dyr klänning i en speciell färg med strass och lite udda snitt som man bara kan använda en gång i livet.

En enkel och stilren klänning är också det hetaste alternativet inför balen just nu. En överdådig dress kan ofta kosta upp emot 5000 kronor, väldigt dyrt alltså. Särskilt om man ”bara” går på gymnasiet och ska ha studentbal eller liknande. Väldigt få unga studenter har tillräckligt med pengar för att slänga iväg dem på en så dyr klänning, och det är inte alltid så roligt för föräldrarna heller att åka på det. Därför är det så bra att det kommit upp lite nya klänningsmärken som passar plånbok såväl som ens stil. Ett väldigt bra exempel på ett sådant är Sofia Moore, som, förutom otroligt vackra klänningar, måttsyr den klänning man beställer så att den sitter exakt som den ska. Det finns inte mycket som kan slå det och man kommer garanterat känna sig som prom queen, även om den utmärkelsen inte brukar finnas i Sverige.  Och det är ju exakt så man ska känna sig när man ska iväg på en bal.