Att våga följa med i de heta hårtrenderna är inte något som passar alla. Men för den som vågar så finns det mycket att vinna genom att ta hand om sitt hår och klippa det i en modern frisyr. Självklart så kan man även göra mycket genom att slinga, tona eller färga sitt hår. Det bästa är såklart att göra en kombination av såväl klippning som färgning för att få till en riktigt snygg och trendig frisyr.

Det som gäller för år 2012 är följande:

  • Kort hår– ska klippas i en retroaktig frisyr. Håret ska vara kort och platt och har du lugg så kan du piffa upp den genom att göra den lite vågig. Att färga håret i en varm ljusbrun ton är hett i år!
  • Mellanlångt hår – till en mellanlång frisyr är det hett med en lite kortare lugg i år. Kombinera gärna luggen med en snygg page.
  • Långt hår – för dig med långt hår är det inne att anamma den lite bohemiska/hippieaktiga stilen kombinerat med flätor. Här finns det mycket man kan göra för att skapa en härlig och lite busig look. Det är även hett med utkammade lockar eller en lite hafsigt ihopsatt fläta som samlar upp allt hår på ett snyggt sätt.

Heta hårprodukter

För att hitta bra och prisvärda hårprodukter måste du besöka Funky Hair. Och så kan du ta del av hårexperten Jean-Pierre Barda råd angående stylingprodukter. I DN uttalade han sig om de kommande årens hårprodukter:

Vad gäller de närmaste åren framåt tror Jean-Pierre Barda att det kommer hända mycket på produktsidan.

– Det finns en ny medvetenhet och det kommer komma mycket nya naturanpassade och organiska produkter, det är en väldigt stor industri. För i stort sett alla tvättar ju håret, så det är viktigt att branschen blir miljömedveten. Fler stylingprodukter som håller hög klass samtidigt som de är snälla mot naturen.

Du kan läsa hela artikeln här.