Våren är snart här och det innebär nya trender inom skönhetsvärlden. När vi såg vårens visningar såg vi även en hel del nya sminktrender som den stilmedvetna kan ta till sig.

På Elles hemsida kan man ta del av vårens största sminktrender. Där kan man läsa att det bland annat är trendigt i vår med blå ögonskugga. Den blåa ögonskuggan sågs på stora visningar som exempelvis Marc Jacobs och Hugo Boss. På visningarna sågs allt från knallblått till lite mer diskreta blåa pasteller. En annan trend som man plockar upp hos Elle är den med färgsprakande läppar. I vår ska läpparna vara i fokus och vi ser läppstift i allt från rosa och orange till oxblodsrött och vinrött.

Ska se svettig ut1218775-make-up-brush

En annan trend som man sett på visningarna inför våren är en ganska så annorlunda trend som inte varit trendig förut. Den här trenden handlar om att se lite glansig ut i ansiktet, som att man varit ute och festat och svettats en hel natt. För att få till den här looken kan man hoppa över sin vanliga rutin med foundation och istället greppa tag i en burk med Vaseline och lägga det på kindben, ögonlock och runt ögonen. Känns den här trenden lite för extrem gör man rätt i att behålla sin foundation, som man bland annat kan hitta på Paris Berlin, för att få till en lite mer matt look som är lättare att bära upp.

Snurrad hårfläta

Precis som det varje säsong finns olika sminktrender finns det även hårtrender och en utav de trender som setts på flest visningar inför våren är den med en snurrad fläta. Här kan man läsa om att bland andra Proenza Schouler och Public School visade upp hästsvansar med tvinnat hår, både med två och tre hårtestar.