Stockholm Fashion Week har precis avslutats där vårens kommande mode har presenterats – så vad är hetaste plaggen inför våren 2017? En ljus och änglalik dröm, om du frågar svenska modedesignerna Ida Sjöstedt.

Kvinna klänning hattStockholm Fashion Week har precis avslutats och nu har vi fått ett hum om hur våren 2017 kommer att se ut i modet. Något som förutspås bli en av de starkare trenderna härrör självklart från Ida Sjöstedt som visade upp en stark kollektion inspirerad av en värld att kämpa för. Till Svenska Dagbladet säger hon bland annat att  hon just ville fånga en ljus, änglalik känsla med mjuka silhuetter i form av en romantisk och lekfull mönsterbild. Så att den sammanfattade kollektionen under namnet ”Heal the world” blivit ett riktigt hopkok av referenser till 70-talets fredsrörelse i kombination med 90-talets klubbscen samtidigt som mångt och mycket påminner om 1800-talets romanticism är föga förvånande. Och visst är det en fin kollektion, det råder det ingen tvekan om – så att Ida Sjöstedt är en av Fashion Week Stockholms största namn enligt Expressen är heller inte något att höja på ögonbrynen åt. Men hur kommer då modet generellt att se ut? En vit dröm, skulle man kunna sammanfatta det som.

Vitt mode våren 2017

Alla år lutar trenderna åt en viss färg, och för våren 2017 är denna färg utan tvekan vitt i alla dess nyanser. Så för den som ska sätta på studentmössa och fira studenten nästa vår kommer garanterat att ha långt fler klännings- och klädval att välja och vraka bland än tidigare åt. Det vita i kläder och accessoarer är nämligen vad som kommer att dominera modet för 2017 om man ska tro experterna, och i modemagasinet Elle listar man vårens hetaste trender som följande:

  • rosa klänning modellVitt och volang – fräsch vårfärg med romantiska volanger är vad som väntar, något som är perfekt till vårens första solstrålar.
  • Siden och genomskinligt – materialen får större spelrum i vår både genom att sidenfår en comeback på modescenen i form av allsköns klädesplagg, men även det genomskinliga får större andrum med skira och transparenta kjolar, toppar och tröjor samt nätlinnen är hett igen.
  • Regnplagg i form av den klassiska rocken – lägg märke till att regnkappan i vår kommer få en större roll med coola detaljer och vassare färger, den ska både skydda och synas.
  • Gult, aprikos och leopardmönster – gula och aprikos toner är precis som de vita något som vi kommer se mer av i vår och leopardmönstrade detaljer på plagg och accessoarer är något som kommer fortsätta hålla ett starkt grepp om oss.
  • Klänning och cut-outs – klänning i vitt är ett måste i allas garderob precis som den blommiga klänningen också är och dessa får gärna ha cut outs, precis som dina andra klädesplagg också gärna får ha.
  • Glöm inte wow-faktorn – glöm inte att se till det där lilla extra när du väljer vårkläder 2017, det är wow-faktorn som avgör om din outfit blir en hit eller miss, och vad din wow-faktor består av är helt upp till dig och din egen smak – så våga vara modig och fashionforward!