När det kommer till vårens it-byxa är det verkligen den vida byxan som kammar hem priset. Byxan tar inspiration från 70-talet, som så många andra plagg i vår. En vid byxa matchas bäst med ett par coola sneakers och en snygg topp.

5969048-wide-leg-pants

Byxor är ett plagg som varit populärt i många århundraden och vi har tidigare skrivit om byxornas historia. När det kommer till byxor är det alltid en modell eller typ som är trendig. För några år sedan var de så kallade ”baggy-jeansen” mest populära och de senaste åren har det istället varit väldigt tajta stuprörsbyxor som varit på modet. När det kommer till vårens byxmode ser vi en trend som är tagen från 70-talet. Det är de vida byxorna vi talar om.

Vida byxan på modet

De vida byxorna gäller för vanliga byxor såväl som jeans och bootcut-modellen är den nya it-byxan i år. Den vida byxan passar i olika längder, både långa och en kortare variant som slutar mitt på vaden är väldigt heta. Dessa byxor bärs gärna ledigt med en instoppad topp eller matchade med någon elegantare blus för fest. Vad gäller skor att ha under den vida byxan är det sneakers eller sandaler som gäller för en bekvämare vardagslook. Ett par höga klackar passar självklart bäst till festligare tillfällen. Denna trend har självklart redan synts på en rad olika kändisar och senast var det vår kronprinsessa Victoria som bar upp ett par riktigt snygga vida byxor som hon matchade med en beige topp. Läs mer.

Andra trendiga plagg i vår

Självklart är det inte bara de vida byxorna som är trendplagg i vår. Några andra plagg som får plats i garderoben i vår är bland annat:

  • Oversizade jackor.
  • Tröjor med olika logotyper.
  • Stora väskor som rymmer allt man vill ha med sig.
  • Maxiklänningar.
  • Djupa ringningar på toppar och klänningar.
  • Romantiskt mode vad gäller alla plagg.
  • Set där topp och kjol eller byxa matchar.